header banner
Default

Line tillod udenlandske personer at kontrollere sin Facebook-profil i en landsdækkende radiostation; det er muligt, at den var blevet meget privat


37-årige Line Eriksens nyhedsfeed skulle bruges til at lave et program på P3.

(Foto: © Klaus Heisterberg, DR)

Hvad gør man, hvis man ikke må bruge sin egen Facebook-profil til at finde nyheder? Får lov at låne en andens, naturligvis.

Det lyder måske ikke som den letteste opgave, men alligevel er det netop det, radioværterne Julie Toft og Anders Stegger har fået lov til i denne uge, hvor P3 sætter fokus på sociale medier og den tid, vi bruger på det.

I den forbindelse har P3 besøgt forskellige byer rundt omkring i landet, og hver dag i ugens løb har værterne fået lov at kigge på en Facebook-profil ejet af en lokal person fra det område, de har besøgt, for så at sammensætte dagens program ud fra det.

- Vores egne nyhedsfeeds er fyldt med nyheder, nyheder og flere nyheder. Så vores ambition er at finde ud af, hvordan verden ser ud, når man eksempelvis er Line og ikke os, lyder det fra Julie Toft.

Mere fokus på lokalområdet

VIDEO: Sådan sletter du din profil på Facebook
ekurser

Da de besøgte byen Tebstrup ved Skanderborg, var det nemlig 37-årige Line Eriksens Facebook-profil, som Julie Toft og Anders Stegger skulle granske.

Og det gjorde, at deres program netop blev ret relevant for Line Eriksen, hvis nyhedsfeed både bød på graviditetstøj, huspriser i lokalsamfundet og en mand med mange meninger.

- Det første emne, de tog op var lokalsamfundet i Tebstrup, hvor jeg bor. Og det betyder meget for mig. De snakkede om lange liggetider på huse og huspriser og havde også inviteret en ejendomsmægler ind, siger Line Eriksen.

- Jeg er glad for, de tog det op, for jeg arbejder selv for mere fokus på lokalområdet, og vi er i gang med en bosætningskampagne for byen, så det er super relevant for mig, siger hun.

Derudover talte 'Stegger og Toft' med en af Line Eriksens Facebook-venner, Jens Klausen, fordi han kommenterer på forskellige opslag flere gange om dagen eksempelvis om ting som mikroplast og vandforurening, og det blev til en snak om at debattere på Facebook - eller ej.

- Jeg arbejder selv for mere fokus på lokalområdet, og vi er i gang med en bosætningskampagne for byen, så jeg er glad for, det var noget af det, de tog op, lyder det fra Line Eriksen. (Foto: © Jørn Bonde, Pressekontakt)

Gravid eller ej?

VIDEO: Sådan låser du facebookprofil 2023 | hvordan man låser facebook profil
Solution Plus

Værterne kom også forbi flere reklamer for jordemødre, hvilket et kort øjeblik fik dem til at spekulere på, om hun var gravid.

- Det kunne jo have vist sig, at Facebook vidste mere om Line, end hendes mand vidste, men det har aldrig været meningen, at vi på den måde skulle gå ind i de private ting, siger Julie Toft.

Og selvom de to radioværter har kunnet bruge flere timer på at gennemgå Line Eriksens nyhedsfeed, så har det faktisk ikke været så grænseoverskridende for hende, siger hun.

- Det har egentlig været okay, for jeg bruger ikke min Facebookprofil til noget super privat. Jeg lægger ikke billeder op af mine børn og familie, og jeg kommenterer heller ikke noget med mine private holdninger, siger hun og fortsætter:

- Men man kan selvfølgelig aldrig vide, hvad de finder frem. Det kunne jo godt have været, jeg var gravid. Men det er jeg ikke. Jeg arbejder bare med graviditetstøj, så det er nok derfor, det dukker op. Men det kunne da være gået hen og være blevet meget privat, hvis nu, jeg var gravid, griner hun, der arbejder for Bestseller under brandet 'Mamalicious'.

Om ugens oplevelser direkte er noget, Julie Toft og Anders Stegger kommer til at bruge til at forme programmerne fremover, ved de ikke, men det har alligevel været noget af en øjenåbner.

- Vi går rundt og synes de 'almindelige' nyheder er rigtigt spændende, men det synes andre mennesker ikke nødvendigvis, siger Anders Stegger.

- Vi kan godt synes, det er ret sjovt, hvis en minister har sagt noget dumt. Men de fleste danskere er sikkert skide ligeglade, siger Julie Toft.

Julie Toft og Line Eriksen snakkede sammen kort inden programmet 'Stegger og Toft' skulle sendes. Her står de sammen med programmets producer, Andrea Bøtker. (Foto: © Jørn Bonde, Pressekontakt)

Sources


Article information

Author: James Holden

Last Updated: 1698680642

Views: 636

Rating: 4.1 / 5 (58 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Holden

Birthday: 1982-08-20

Address: 79416 Ortiz Freeway, West Debraborough, VT 37758

Phone: +4551739586637028

Job: Article Writer

Hobby: Gardening, Scuba Diving, Ice Skating, Soccer, Golf, Badminton, Chocolate Making

Introduction: My name is James Holden, I am a brilliant, persistent, multicolored, irreplaceable, rare, steadfast, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.